Cea mai mare piscina din lume.

Chile a fost premiata de Guinness World Record pentru cea mai mare piscina de pe planeta.
Gigantica laguna este situata in staţiunea San Alfonso del Mar, pe coasta de sud a Chilei. Guinness a numit-o oficial cea mai mare piscina din lume. Cat de mare este ? Peste un kilometru lungime, acoperind 20 ha si continand 250000 de metri cubi de apa.

largest-swimming-pool-5

Apa oceanului este prea rece in cea mai mare parte a anului, astfel ca piscina este pastrata la o temperatura de 26 de grade pe timpul verii.

largest-swimming-pool-1

Chiar daca exista spatiu suficient pentru a innota in piscina, turistii se pot aventura in adevarate "mini-croaziere" cu ajutorul micilor barci puse la dispozitia lor.

largest-swimming-pool-3

Constructia piscinei a durat 5 ani, costand aproape 1 miliard de £ iar costurile anuale de intretinere se ridica la 2 miliarde de £. Piscina poate recolta, filtra şi recircula permanent apa de ocean de la sine.

largest-swimming-pool-4

Laguna artificiala cu apa sarata atrage o mulţime imensă in statiunea San Alfonso del Mar din Algarrobo, investitia fiind in cele din urma mai mult decat profitabila. Noi nu putem decat sa visam la asa ceva pe litoralul romanesc, trebuind sa ne multumim pentru moment cu mizeria de Aqua Magic, o adevarata oaza de cocalari.

largest-swimming-pool-2

0 comments: